MASSØR / MASSASJETERAPEUT

Sirkulasjonsmassasje| Avspenningsmassasje| Idrettsmassasje

HVA GJØR EN MASSØR?

I Eureka kiropraktikk ser vi på massasje og massasjeterapi som en nødvendig del av både det forebyggende og behandlende arbeidet som må til på veien mot optimal helse. Massasje kan ha mange gode effekter på din helse. Avspenning, økt sirkulasjon og smertelindring er noen av de. 

Massør

En massør har grunnleggende kunnskap om anatomi og effekten av massasje. Hos en massør kan du blant annet få avspenningsmassasje, lett triggerpunktbehandling og sirkulsjonsmassasje. Våre massører har utdannelse fra Axelsons Bodywork School, en av verdens mest anerkjente skoler innen massasje. 

Massasjeterapeut

Massasjeterpeuten har tatt en utvidet utdanning i massasje og har kunnskap om kroppens anatomi, fysiologi og nervesystemet. En massasjeterapeut vil gjøre en grundig undersøkelse i forkant av behandling for å forsikre seg om behandlingen som gis er hensiktsmessig. I våre klinikker samarbeider massasjeterapeutene med fysioterapeutene og kiropraktorene. 

Avspeningsmassasje

Massasje har som regel som formål å gi avspenning. Man kan likevel oppnå bedre avspenning når massasjeteknikken og behandlingstimen er lagt opp til ren avspenning. I motsetning til en massasje hvor man fokuserer på å løse opp i vonde triggerpunkter og jobbe for å forbedre bevegeligheten i muskler og vev, vil en avspenningsmassasje bli utført med formål å roe ned og puste godt. 

Sportsmassasje

Idrettsmassasje / sportsmassasje er for seg ingen spesifikk teknikk, men massøren eller massasjeterapeuten bruker flere massasjeteknikker i kombinasjon, og går målrettet inn for å øke sirkulasjon i store og små muskelgrupper. Behandlingen har som regel som formål å fremme restitusjon og heling av belastet eller overbelastet muskulatur. Dette kan blant gjøre at man kommer seg raskere etter en treningsøkt. Mange idrettsutøvere går jevnlig til massasje for å opprettholde effektiviteten i restitusjon. De trenger også hjelp til å løse opp i spenninger og forbedre bevegeligheten i muskler og vev. 

Triggerpunktbehandling

Triggerpunkter er i seg selv ikke noe man har vitenskapelig bevis for. Mange opplever likevel god effekt av det vi kaller triggerpunktbehandling eller triggerpunktmassasje. Man kan se på et triggerpunkt som et knutepunkt i muskulaturen som kan gi forksjellige symptomer som f.eks. strålende smerter, stivhet og nedsatt sirkulasjon. Ofte behandles et triggerpunkt med punktvis massasje eller med nåler. 

Gravid massasje

Er du gravid kan du godt få massasje, men det anbefales at du snakker med massøren / massasjeterapeuten i forkant slik at han/hun vet at du er gravid. Terapeuten har kunnskap om hvordan massasje for gravide bør utføres og har oversikt over kontraindikaskoner. 

Vi ønsker mennesker i alle aldre velkommen til våre tverrfaglige klinikker landet rundt!

EurekaBloggen

Prolaps

Prolaps

Har jeg prolaps?  Hvor lang tid tar det å bli frisk av prolaps? Kan man bli kvitt prolaps? Disse spørsmålene har de fleste pasienter med prolaps. Først og fremst må det sies at graden av smerte og hvor stor begrensning prolapsen medfører for den enkelte pasient,...

read more
Smerter i akilles

Smerter i akilles

SMERTER I AKILLES Akillesplager gir seg utslag i forskjellige symptomer. Noen merker at senen er stiv om morgenen og går seg til med aktivitet. Andre får vondt i senen når den utsettes for aktivitet, underveis eller i etterkant. Først litt om akillessenen Akillessenen...

read more
Myoreflexterapi

Myoreflexterapi

Behandlingen som gir muskel og vev avspenning.  Opplever du stivhet og anspenthet kan det være du drømmer om å få en skikkelig dyptgående massasjebeandling. Dette kan være vel og bra. Det finnes imidlertid en annen behandlingsform innen massasje som kan hjelpe å løse...

read more

Finn din klinikk

Asker

Bodø
Avd. Sentrum

Bodø
Avd. Mørkved

Nordstrand

Sandnes

Sandvika

Ski

Skien

Strømmen

Trondheim
Kiropraktorgården

Trondheim
Moholt

Trondheim
Piren

Bestill Time

Asker

Bodø Sentrum

Bodø Mørkved

Sandnes

Strømmen

Sandvika

Ski

Nordstrand

Skien

Trondheim
Kiropraktorgården

Trondheim
Moholt

Trondheim
Piren