KIROPRAKTOR

En kiropraktor sin jobb handler om å gjenopprette kroppens evne til å regulere og helbrede seg selv.

Kiropraktikk er i Norge en offentlig godkjent behandlingsform. En offentlig godkjent kiropraktor har 5 års universitetsutdanning og 1 turnusår i klinikk. Alle Eurekas kiropraktorer er offentlig godkjente og medlemmer av Norsk Kiropraktorforening (NKF).

KIROPRAKTIKK? – en kort beskrivelse

 

«KIROPRAKTIKK er en helseprofesjon som befatter seg med diagnostikk, behandling og forebygging av biomekaniske feilfunksjoner i bevegelsesapparatet samt vurderer effekten av dette på nervesystemet og individets generelle helsetilstand. Behandlingen baseres i stor grad på manuelle metoder.»

Definisjon fra Norsk kiropraktorforening (NKF)

Når du kommer til din kiropraktor gjøres en omfattende undersøkelse av kroppen. En kiropraktor passer på at ledd, muskler og nervesystemet fungerer som det skal. En viktig del av behandlingen består av å frigjøre låsninger i ledd slik at muskler og nerver fungerer optimalt. Bevegelse av muskler og ledd gir feedback til nervesystemet og er på en måte det viktigste sanseorganet vårt. Forskning viser faktisk at bevegelse av ryggen ikke bare er bra for helsa, men også sannsynligvis påvirker tankene og den mentale helsa vår (Pinault D og Deschènes M., 1992). Ved å fremme bevegelse av rygg og nakke deltar kiropraktoren til en bedre helse for pasienten.

KONTAKT din nærmeste klinikk for vurdering av din rygg og helse i dag !

Behandling hos kiropraktor