SVANGERSKAPET

SVANGERSKAPET

Når kroppen skal prestere sitt aller beste.

Svangerskapet

Under svangerskapet skjer det store forandringer med kroppen på kort tid. En sunn graviditet er avhengig av et velfungerende bekken og en ryggsøyle i balanse i denne perioden.

Når ryggsøylen må tilpasse seg at magen vokser skjer det mange forandringer i strukturen. Det blir en større belastning på de nederste leddene i korsryggen og på bekkenleddene i forbindelse med vektøkningen, svaien i korsryggen blir større, og man får en større krumning i brystryggen. Dette er en naturlig del av graviditeten og kroppen er bygd for å tilpasse seg. Skulle det oppstå en feilfunksjon i ett eller flere av leddene, reduseres kroppens evne til å tilpasse seg omgivelsene.

De vanligste plager som gravide oppsøker hjelp hos oss for er:

  • bekkenplager i form av smerte eller gangbesvær
  • bekkenlåsning/ bekkenløsning
  • pustebesvær og smerte i brystryggen eller skuldrene
  • nummenhet i armer og ben

I Eureka Kiropraktikk har vi også mange pasienter som ønsker å forebygge svangerskapsplager og oppsøker oss for å ha så velfungerende bekken og ryggsøyle som mulig i forkant av fødselen.

Bekkenrelaterte plager

Bekkenet består av 3 bevegelig bekkenledd og et halebein. Sammen danner de en ring. Bekkenet er grunnmuren for resten av ryggsøylen og optimal funksjon i bekkenet er meget viktig. Det er mye forvirrende informasjon rundt bekkenlåsning og bekkeløsning.

Det vi vet er at bekkenplager under svangerskapet kan ha andre årsaker som ligner bekkenløsning. Korrekt diagnose, behandling, råd og veiledning er viktig for et godt resultat.

Bekkenløsning

Bekkenløsning skyldes hormonforandringer under svangerskapet som gjør at leddbånd i bekkenet blir overrørlig eller elastisk. Man ser ofte en forverring ved gang/ aktivitet og en lindring ved å holde seg i ro. Dette kan være ubehagelig og smertefullt og ofte hører man at det er lite å gjøre med bekkenløsning. Med kiropraktisk behandling av bekkenløsning kan man optimalisere funksjonen i de nærliggende ledd og muskler, slik at bekkenet avlastes så mye som mulig.

Bekkenlåsning

Bekkenlåsning skyldes en feilfunksjon eller låsning i et eller flere av bekkenleddene. Når et bekkenledd er låst må de andre jobbe overtid. Både for mye og for lite bevegelse kan gi irritasjon på nerver, smerter, muskelspenninger og feilbelastninger. Livmoren er også forankret i bekkenet ved hjelp av leddbånd. Balanse i bekkenet er viktig for balanse i livmoren.

EurekaBloggen

Prolaps

Prolaps

Har jeg prolaps?  Hvor lang tid tar det å bli frisk av prolaps? Kan man bli kvitt prolaps? Disse spørsmålene har de fleste pasienter med prolaps. Først og fremst må det sies at graden av smerte og hvor stor begrensning prolapsen medfører for den enkelte pasient,...

read more
Smerter i akilles

Smerter i akilles

SMERTER I AKILLES Akillesplager gir seg utslag i forskjellige symptomer. Noen merker at senen er stiv om morgenen og går seg til med aktivitet. Andre får vondt i senen når den utsettes for aktivitet, underveis eller i etterkant. Først litt om akillessenen Akillessenen...

read more
Myoreflexterapi

Myoreflexterapi

Behandlingen som gir muskel og vev avspenning.  Opplever du stivhet og anspenthet kan det være du drømmer om å få en skikkelig dyptgående massasjebeandling. Dette kan være vel og bra. Det finnes imidlertid en annen behandlingsform innen massasje som kan hjelpe å løse...

read more

Finn din klinikk

Asker

Bodø
Avd. Sentrum

Bodø
Avd. Mørkved

Nordstrand

Sandnes

Sandvika

Ski

Skien

Strømmen

Trondheim
Kiropraktorgården

Trondheim
Moholt

Trondheim
Piren

Bestill Time

Asker

Bodø Sentrum

Bodø Mørkved

Sandnes

Strømmen

Sandvika

Ski

Nordstrand

Skien

Trondheim
Kiropraktorgården

Trondheim
Moholt

Trondheim
Piren