En ny vår: bevegelse som medisin!

Nå er våren i anmarsj og vi går mot lysere tider. Mange har nok kjent på hvordan vinterdagene med mindre dagslys kan sette sitt preg på overskuddet. Det psykiske og det fysiske går hånd i hånd, og man kan stimulere både kroppen og sinnet på en positiv måte gjennom fysisk aktivitet. Å bruke energi gjennom bevegelse gir energioverskudd i hverdagen.

Kroppen er skapt for bevegelse, og vi i Eureka Kiropraktikk er opptatt av å fronte viktigheten av fysisk aktivitet gjennom turopplevelser, samt fokusere på gleden over bevegelse og mestring. Bevegelse er vindunderpillen som påvirker hjerte- og karsystemet positivt, øker velvære, gir bedre kognitiv funksjon, og enda mer til. De statlige anbefalingene for fysisk aktivitet, som Helsedirektoratet lanserte i 2014, er følgende:

 • «Barn og unge bør utøve minimum 60 minutter fysisk aktivitet hver dag, intensiteten bør være moderat og høy»
 • «minimumsanbefalingen for voksne og eldre er minst 150 minutter moderat fysisk aktivitet eller 75 minutter med høy intensitet i uken»


Voksne bruker gjennomsnittlig 60 prosent tiden de er våkne til å være i ro. Vi kan enkelt snu på trenden med å ta små grep i hverdagen vil gi stor helsegevinst:

 1. Bytt ut stillesitting og tid i ro med aktivitet på lav intensitet hvor du står, går eller rusler.
  Gå trapper på jobben, bruk sykkelen til butikken
 2. Ha en kort jobbpause med tøy og bøy for å bryte opp den statiske belastningen på kroppen.
 3. Bruk våren til å utforske lokalmiljøet.
  Den Norske Turistforening (DNT) har gode lavterskeltilbud over hele landet. De har over 500 hytter og ca.20 000 km merkede sommerruter som venter på å bli brukt av deg

  https://www.dnt.no/hytter/

Norsk Kiropraktorforening (NKF) samarbeider med DNT, og det er i tråd med NKFs motto «Et liv i bevegelse». Børst støvet av turskoene, dra sykkel ute av boden og bruk kroppen. Husk, bevegelse er den beste medisin. Bruk den hver dag!

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.