TENK DEG FRISK

Stressmestringskurs noe for deg?

For at kroppen skal være i balanse må også tankene våre, og hvordan vi har det i forhold til alt som skjer rundt oss i hverdagen, være balansert.

Det finnes mange metoder for å oppnå mental balanse. Gjennom vårt stressmestringskurs vil du lære teknikker som kan hjelpe deg å bli mer bevisst dine tankemønstre og hvordan de påvirker deg både fysisk og psykisk.

dame mediterer på kontoret

Hva er stress?

Stress defineres som en belastning som ligger over kroppens tåleevne. Psykisk stress oppstår når en person opplever at omgivelsenes krav og forventninger overstiger egen kapasitet. Fysisk stress kan for eksempel være skader på muskler eller skjelett. Forenklet kan man si at alt som gjør deg anspent, redd, sint, sår eller frustrert er årsaker til stress. Det kan for eksempel være en eksamen, giftemål eller press på jobb. Samtidig er det slik at det noen blir stresset av, kan andre oppleve som spennende og morsomt.

Stressreaksjonen er en innebygget fysiologisk respons, som slår inn når vi for eksempel opplever frykt eller angst. Reaksjonen er en «overlevelsesmodus» (også kjent som «fight and flight response»), der kroppen lager masse energi på kort tid, slik at vi kan løpe eller slåss for å overleve. På kort sikt hjelper dette oss å mestre. Når kroppens reaksjon på stress fungerer optimalt, hjelper den å holde deg fokusert, vital, energisk og våken. I livstruende situasjoner kan stress faktisk redde ens liv, for eksempel ved at du får tilgang til den ekstra styrken du trenger for å forsvare deg.

Finn balansen

I dag er også økende ubalanse mellom «å gjøre» og «å være» en viktig årsak til stressreaksjoner. Hvor ofte har du anledning til å være uten å måtte gjøre? Vi sjekker e-post, ser på tv og skriver tekstmeldinger mens vi spiser.

Høyt støynivå og høyt tempo vil også kunne oppleves som stress. Å redusere stress handler derfor om å la kropp og sinn å hvile med det vi er eller gjør akkurat nå. Økt kontakt med kroppen og pusten vil ta oss inn i «nuet» og dermed minske følelsen av stress.

mamma jobber

Hva er symptomer på stress?

Dårlig søvn, sinne, glemsomhet, dårlig fordøyelse, lav konsentrasjonsevne, trøtthet, energitap, følelse av uvelhet og å være mistilpasset, plutselige følelsesutbrudd, nervøsitet, angst, mangel på velvære, dårlig immunforsvar, hodepine, høyt blodtrykk, hudplager og minsket sexlyst – for å nevne noen.

Kontakt oss om du er interessert i et stressmestringskurs gjennom oss på Strømmen ved Lillestrøm.

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.