KIROPRAKTIKK

Eurekas kiropraktorer fokuserer på å forbedre/ optimere funksjonen til nervesystemet ved å analysere og justere svekkede funksjoner i bevegelsessystemet, spesielt i ryggraden og bekkenet (kalt subluksasjoner /låsninger).

Hva menes med kiropraktikk?

Kiropraktikk fokuserer på hele mennesket. En kiropraktor har spesialisert seg på generell helse og muskel- og skjelettsystemet. Muskel- og skjelettsystemet består av nervesystemet, muskelsystemet og leddsystemet.

Å hjelpe pasienter med å oppnå optimal funksjon i muskel- og skjelettsystemet er et av hovedmålene for kiropraktikk.

Vitenskapen om kiropraktikk er basert på forholdet mellom kroppens struktur (spesielt ryggraden/bekkenet) og kroppens funksjonalitet. Hvis ryggraden ikke beveger seg som den skal, blir det vanskelig for hjernen å vite nøyaktig hva som skjer i kroppen. Dette kan for eksempel vise seg ved at du blir mer famlende, mer anspent på den ene siden av ryggen, skader deg lettere, mister balansen, blir svakere og opplever ulike smertetilstander.

Kiropraktisk undersøkelse femoralisnerven

Våre kiropraktorer bruker ulike analyse- og justeringsteknikker.

I mange tilfeller justerer kiropraktorene våre med bare hendene, men det blir stadig mer vanlig å også bruke ulike verktøy/instrumenter (f.eks. aktivator eller kiler) for å rette opp blokkeringene. Det krever et unikt helhetssyn for å sette hver enkelt pasients behov først – noe alle våre kiropraktorer og andre Eureka-terapeuter har.

Det tar vanligvis 4-12 uker med ukentlige kiropraktorbesøk for å oppnå varige resultater. Nye studier viser at forebyggende besøk hos kiropraktor er en effektiv måte å opprettholde og optimere funksjonen til nervesystemet/bevegelsesapparatet og også unngå/redusere ryggproblemer. Mange av våre pasienter besøker kiropraktorene våre regelmessig og opplever at kroppen fungerer bedre med forebyggende behandling.

Når trenger jeg å gå til kiropraktor?

Når du har blokkeringer som forstyrrer nervesystemet! Kiropraktikk er for alle mennesker uansett alder. Våre svært grundige undersøkelser og spesifikke behandlinger er alltid tilpasset hver enkelt. Eureka kiropraktikk sin filosofi er at kroppen er som et økosystem og målet er at alle systemer skal fungere 100%.

Vanlige plager som pasienter oppsøker våre kiropraktorer for

Kiropraktoren kan hjelpe deg med å optimalisere nervesystemets funksjon. Vanlige plager folk besøker kiropraktoren for er plager i rygg, skuldre og nakke, men alle plager relatert til muskler og ledd kan du få undersøkt og behandlet:

  Kiropraktikk ble etablert i 1895 i USA . Kiropraktikk har i årevis vist at nervesystemet er kroppens viktigste organsystem og utgjør kroppens kommunikasjonssenter. Nervesystemet består av hjernen, ryggmargen, nervefibre og millioner av reseptorer.

  Nervesystemet er et svært delikat system, Negativ påvirkning kan føre til endret signalaktivitet i hjernen og mellom hjernen og kroppens celler og dermed kan kroppens indre kommunikasjonsevne påvirkes.

  Negative effekter på nervesystemet kan føre til at kroppens evne til å reparere og helbrede seg selv reduseres.

  Kiropraktikk har alltid fokusert på tre årsaksområder som kan skape en negativ påvirkning på nervesystemet. Disse tre årsakene har Eureka Kiropraktikk i sin trekantlogo, hvor hver side tilsvarer fysisk, kjemisk og mental påvirkning. Disse tre årsakene skaper blokkeringene som kiropraktoren undersøker og justerer. Forskning og dokumentert erfaring de siste 120 årene viser tydelig at en velfungerende ryggrad/bekken er en av nøklene til god helse.

  De negative effektene av blokkeringene i ryggraden/bekkenet har mange ulike forklaringsmodeller, som stadig oppdateres gjennom ny forskning.

  Eureka kiropraktikk samarbeider med en av verdens fremste forskere innen kiropraktikk «Haavik-forskning». Haaviks forskerteam har påvist at blokkeringer i ryggraden/bekkenet kan føre til nedsatt funksjon i visse deler av hjernen, som igjen fører til endringer i hjernens utgangssignaler til for eksempel muskler. Dette kan for eksempel føre til nedsatt muskelstyrke, koordinasjon, balanse, holdning, reaksjonsevne og skape unødvendige spenninger og smerter.

  En annen negativ effekt blokkeringer kan ha, i tillegg til å gi forstyrrelser i nervesystemet, er forstyrrelser i blodsirkulasjonen og sirkulasjonen i cerebrospinalvæsken. For eksempel kan blokkeringer i øvre cervikal ryggrad redusere vene- og cerebrospinalvæskestrømmen i hjernen, som kan være en av mange årsaker til svimmelhet, migrene, nakke- og spenningshodepine.

  Det er mange forskjellige grunner til at disse blokkeringene oppstår, og ofte er det en kombinasjon av sidene av Eureka-trekanten. Eksempler på fysiske årsaker kan være langvarig sitte ved datamaskinen/mobilen, falltraumer, trafikkulykker, overbelastning i idrett m.m.

  FINN KLINIKK & BESTILL TIME

  For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

  Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.