FUNKSJONELL NEVROLOGI

Hjernen er plastisk, det betyr at den endres og formes hele livet. Nye koblinger/ synapser dannes mellom nerveceller når sanseapparatet vårt (syn, hørsel, leddsans i muskler/hud/ledd og vestibulær apparatet) blir stimulert. Dette leder til at vi kan danne minner og lære oss nye ting, føle velvære og ha god konsentrasjon og bevegelse. Men dette er også grunnen til at kronisk smerte kan være vanskeligere å få bukt med. Derfor må noen ganger hjernen og nervesystemet trenes og stimuleres til å komme ut av vonde og onde sirkler.

Test av øyets funksjon med penlight

Undersøkelse av øyets funksjon

Bildet illustrerer nevrokiropraktor Olve Lyngset som utfører en av mange undersøkelser for å få informasjon om hvordan nervesystemet fungerer. Øyene, balansenerven og reseptorer i ledd er viktige "samarbeidspartnere" for et optimalt fungerende nervesystem .

Første gangen du besøker vår nevrokiropraktor får du en grundig undersøkelse av hele nervesystemet ditt. Hun tester koordinasjonen din, balanse, øye-motorikken, reflekser, muskulatur og sanseintegrering. Tea tester øyemotorikken ved hjelp av video-oculografi (VOG) test som tester øyets samspill, fikseringsevnen, raske øyebevegelser, følgebevegelser og ved hjelp av infrarødt videokamera i brillene kan hun se på hvordan øynene dine beveger seg i mørket.

Dette hjelper å diagnostisere hvor i hjernen problemet ligger. Spesifikke øyebevegelser samsvarer til spesifikke områder i hjernen.
Deretter tilpasses hvert enkelt treningsopplegg og behandlingstilbud.

Vi kan henvise til spesialister og billeddiagnostikk ved behov, sykemelde inntil 12 uker og samarbeider med annen helsepersonell.

Plager som funksjonell nevrologisk rehabilitering kan hjelpe med:

Undersøkelse av visuell funksjon og øyenene, funksjonell nevrologi

Hør på Mads Omberg sin podcast - Hjernejervene

Hjernejervene er en podcast om hjernerystelse

  • Vil du lære om hvordan hjernen fungerer?
  • Vil du lære om hjernerystelse?
  • Hva kan vi gjøre med svimmelhet?
  • Og masse mer

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.