Funksjonell nevrologi

Funksjonell nevrologi er en undersøkelses og behandlingsform satt sammen av tester og teknikker fra mange medisinske og kiropraktiske retninger. Målet er å teste nervesystemets funksjon. Vi ser på hvordan hjerne, kropp og balanseorgan samarbeider og ser etter svakheter eller skader på denne kommunikasjon.

Hjernen er plastisk, det betyr at den endres og formes hele livet. Nye koblinger/ synapser dannes mellom nerveceller når sanseapparatet vårt (syn, hørsel, leddsans i muskler/hud/ledd og vestibulær apparatet) blir stimulert. Dette leder til at vi kan danne minner og lære oss nye ting, føle velvære og ha god konsentrasjon og bevegelse. Men dette er også grunnen til at kroniske symptomer kan være vanskeligere å få bukt med. Derfor må noen ganger hjernen og nervesystemet trenes og stimuleres til å komme ut av vonde og onde sirkler.

Test av øyets funksjon med penlight

Undersøkelse av øyets funksjon

Bildet illustrerer nevrokiropraktor Olve Lyngset som utfører en av mange undersøkelser for å få informasjon om hvordan nervesystemet fungerer. Øyene, balanseorganet og leddfølere er viktige "samarbeidspartnere" for et best mulig fungerende nervesystem.

Første gangen du besøker vår nevrokiropraktor får du en grundig undersøkelse av hele nervesystemet ditt. Da testers koordinasjonen, balansen, øye-motorikken, reflekser, muskulatur og sanseintegrering. Videre testes øyemotorikken ved hjelp av en video-oculografi (VOG). VOG er en test som tester øyets samspill, fikseringsevnen, raske øyebevegelser, følgebevegelser og ved hjelp av infrarødt videokamera i brillene kan datamaskinen se hvordan øynene dine beveger seg i mørket.

Dette hjelper oss å diagnostisere hvor i hjernen problemet ligger, da spesifikke øyebevegelser samsvarer til spesifikke områder i hjernen.
Deretter tilpasses den enkeltes treningsopplegg og behandlingstilbud spesifikt til denne pasientens svakheter.

Vi kan henvise til spesialister og billeddiagnostikk ved behov, sykemelde inntil 12 uker og samarbeider med annen helsepersonell.

Plager som funksjonell nevrologisk rehabilitering kan hjelpe med:

Undersøkelse av visuell funksjon og øyenene, funksjonell nevrologi

Hør på Mads Omberg og Tea Ambjørnrud sin podcast - Hjernejervene

Play Video about Logo fra podcasten "Hjernejervene"

Hjernejervene er en podcast om hjernerystelse

  • Vil du lære om hvordan hjernen fungerer?
  • Vil du lære om hjernerystelse?
  • Hva kan vi gjøre med svimmelhet?
  • Og masse mer

Hvem tilbyr denne behandlingen?

Følgende terapeuter utfører behandlingen

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.