PRP (PLATERIKT PLASMA)

Bremse artroseutvikling

Platerikt plasma (PRP) som med sin høye konsentrasjon av blodplater og vekstfaktorer, støtter opp om kroppens selvhelbredende prosesser. Platerikt plasma (PRP) brukes for å bremse artroseutvikling i våre ledd, akselerere tilhelingsprosesser i sener/leddbånd og å roe betennelsesreaksjoner.PRP kan gi en økt egenproduksjon av hyaluronsyre, med dertil ønsket effekt.

Høy konsentrasjon av kroppens egne blodplater

Platerikt plasma har en høy konsentrasjon av kroppens egne blodplater (Thrombocytter) samt vekstfaktorer som hentes ut fra pasientens eget sentrifugerte blod. De røde og hvite blodcellene sorteres ut gjennom en utskillelsesprosedyre. PRP blir deretter injisert i det området der vi ønsker en økt grad av tilhelning av en skadet struktur, eller bremsing av artrose i f.eks. kne/hofte/ankel/skulder/albue/håndledd og i de mindre leddene i kroppen.

Sprøyter som brukes ved injeksjonsbehandling og prp

Bruk av PRP

PRP brukes ved artrose (kort fortalt slitasjegikt, grad 1-3) og muskel-, sene-, kapsel-, leddbåndskader, gjerne i hofte, knær, langvarig tennisalbue, jumpers knee, akilles, plantar fascitt og skulderseneskader (kort fortalt bløtvev).

Trombocyttene (Blodplatene) som injiseres, spiller en viktig rolle i tilhelning av skadet eller betent vev.

I skadet område frigir hver blodplate rundt 300 vekstfaktorer som setter i gang gjenopprettelse av skadet vev og hemmer smertefulle betennelsesprosesser.

Da virkestoffet er fra din egen kropp, tolereres det bedre med minimal risiko for allergisk reaksjon.

Det tilsettes ikke noen virkestoff.

Kiropraktor som bruker ultralyd i forbindelse med PRP-behandling

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.