Kortisoninjeksjon med ultralydveiledning

Stresshormonet kortisol

Kortison er et preparat som etterligner kroppens eget hormon kjent som kortisol. Kortisol er et av de viktigste hormonene i kroppen og er kjent som «stresshormonet» ettersom den spiller en viktig rolle i kroppens stressrespons, men kortison påvirker også kroppens immunforsvar og forbrenning. Kortison kan derfor brukes effektivt som betennelsesdempende middel ved vedvarende betennelser i sener, ledd og slimposer. Særlig når vi kan benytte oss av ultralyd for å treffe det vevet som skal behandles.

Injeksjon i kne veiledet av ultralyd

Bruksområde og effekt

Kortisoninjeksjon med ultralyd kan være en effektiv behandling ved betennelsestilstander i sener, ledd og slimposer som ikke går over. Kortison er ofte aktuelt når avlastning og behandlingsalternativ som trykkbølge, trening, kiropraktikk, fysioterapi og annen behandling som ikke har fungert slik det skal. Injeksjonene settes ikke inn i selve muskelen ettersom dette kan medføre dårligere effekt og risiko for seneskade. Når injeksjonen er veiledet med ultralyd så er sjansen for positivt utfall betraktelig høyere og vi unngår å påvirke det friske vevet. I noen tilfeller er kortison anbefalt i et svært tidlig forløp som ved frossen skulder (frozen skulder), DeQuervains senekjedebetennelse, kalkbursitt, kalkbrist og slimposebetennelser i skulder, albue, hofte, kne og ankel.

«…Når en injeksjonen er veiledet med ultralyd er sjansen for positivt utfall betraktelig høyere…»

Dersom du er usikker om din tilstand bør vurderes for behandling med kortison kan du ta kontakt med oss på 63814470 og prate med fagansvarlig Jan Kristian Kielland Asmyhr som vil konfererer videre med medisinsk ansvarlig Carmen Fogstad.

Typiske skader som behandles med kortison

Unngå tung aktivitet i den kroppsdelen du har fått injeksjonen i de neste to dagene. Overanstrengelser av behandlet ledd kan forverre tilstanden, men du kan utføre normal daglidags aktivitet. Du vil få god informasjon om avlastning og eventuelle bivirkninger etter en injeksjon. Du vil også bli informert om når du skal starte med rehabilitering i form av øvelser for å oppnå best mulig resultat.

Hvorfor sette kortison med ultralydapparat?

Kun for en utvalgt pasientgruppe

I første omgang vil vi foreta en grundig sykehistorie og kartlegge din medisinske tilstand. Deretter vil vi foreta en undersøkelse og ultralydundersøkelse for å avgjøre om injeksjon er riktig behandlingalternativ for deg. Vi henviser deg til videre utredning av legespesialist eller annen behandlingstiltak dersom dette er mer hensiktsmessig.

Du skal ikke få kortison dersom du har én av følgende tilstander:

Bivirkninger og risiko

Kontakt oss om du opplever bivirkninger, inkludert mulige bivirkninger som ikke er nevnt i denne teksten.

Hvem tilbyr denne behandlingen?

Følgende terapeuter utfører behandlingen

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.