HODET DITT

Har du opplevd å ha vondt i hodet? Da kan vi kanskje hjelpe deg. Hodepiner eller hoderelaterte plager er noe våre terapeuter ser mye av i jobbhverdagen. Det finnes utallige typer plager relatert til hodet og grunnene til plagene er enda fler. Mange tyr til smertelindrende medikamenter når de opplever vondt i hodet. Det er en enkel løsning, men den er dessverre ofte kortvarig. Det er viktig å finne årsaken til plagene du har. Både fordi det veldig ofte kan løses med behandling og egeninnsats, men også fordi det kan være andre årsaker til hodeplager som bør tas hånd om av spesialister.
Hodepine

Mange grunner til hodepine.

De fleste vil på ett eller annet tidspunkt oppleve hodepine i en eller annen form. Noen har spenningshodepiner, andre har hodepine relatert til synsforstyrrelser og noen opplever hodepine som følge av dårlig inneklima eller andre luftveisplager. Hodepine kan i mange tilfeller være et symptom på at noe annet ikke er helt som det skal.

Den klassiske speningshodepinen kommer ofte fra spenninger i nakke, kjeve og annen muskulatur rundt hoderegionen. Dette er en plage som i høyeste grad kan forebygges med både behandling og egeninnsats. Stressmestring, trening og avspenning er noen av tiltakene vi anbefaler i tillegg til målrettet behandling av det opprinnelige problemområdet.

Migrene

Er det egentlig migrene?

Mange som opplever hodepiner ender vet kanskje ikke at det er migrene de har. Det finnes flere typer migrene. Før man starter eventuell behandling og tiltak er det viktig å definere hvilken type migrene du har. Dette kan våre terapeuter hjelpe deg med, eller de vil kunne henvise deg til spesialist.

Svimmelhet

Svimmel og uvel?

Svimmelhet er en vanlig helseplage. Ofte er det et symptom på at balansesystemet i kroppen din ikke fungerer helt som det skal. Balansesystemet bearbeider sanseinformasjon fra syn, balanseorganer i det indre øret og sensorer i kroppens muskler og ledd. Når hjernen ikke klarer å synkronisere informasjon fra sansene fordi beskjedene om kroppens posisjon er motstridende oppstår svimmelhet som et symptom. Det kan være mange grunner til at du opplever dette problemet. 

Vanligvis er årsakene til svimmelhet helt ufarlige, selv om det er svært plagsomt.  Men hvis du i tillegg opplever hørselstap, kraftig øresus, synsforstyrrelser, feber, kraftig hodepine, hjertebank, brystsmerter eller pustevansker, er det viktig at du kontakter lege for å undersøke nærmere. 

Krystallsyke

Svimmelhet eller krystallsyke?

Krystallsyke er en ufarlig tilstand, men den er meget ubehagelig for den som er rammet. Det finnes mange grader av denne plagen og noen kan forveksle svimmelhet og krystallsyke hvis det er en mild krystallsyke. Årsakene til krystallsyke er uklare, men man vet at forekomsten øker med økende alder og at kvinner er oftere rammet enn menn.

Krystallsyke oppstår når krystaller (otolitter) i løsner og faller inn i buegangene i øret ditt. Her sitter sanseorganet som gir viktig informasjon til balansesenteret i hjernen vår. Derfor vil den som har krystallsyke oppleve å en følelse av at “alt går rundt” i større eller mindre grad.

Våre kiropraktorer har god erfaring med å teste for krystallsyke samt gi målrettet behandling, som i de fleste tilfeller innebærer spesifikke bevegelser av hodet.

Vi ønsker mennesker i alle aldre velkommen til våre tverrfaglige klinikker landet rundt!

EurekaBloggen

Prolaps

Prolaps

Har jeg prolaps?  Hvor lang tid tar det å bli frisk av prolaps? Kan man bli kvitt prolaps? Disse spørsmålene har de fleste pasienter med prolaps. Først og fremst må det sies at graden av smerte og hvor stor begrensning prolapsen medfører for den enkelte pasient,...

read more
Smerter i akilles

Smerter i akilles

SMERTER I AKILLES Akillesplager gir seg utslag i forskjellige symptomer. Noen merker at senen er stiv om morgenen og går seg til med aktivitet. Andre får vondt i senen når den utsettes for aktivitet, underveis eller i etterkant. Først litt om akillessenen Akillessenen...

read more
Myoreflexterapi

Myoreflexterapi

Behandlingen som gir muskel og vev avspenning.  Opplever du stivhet og anspenthet kan det være du drømmer om å få en skikkelig dyptgående massasjebeandling. Dette kan være vel og bra. Det finnes imidlertid en annen behandlingsform innen massasje som kan hjelpe å løse...

read more

Forsikring

Hos oss kan du bruke din helseforsikring/behandlingsforsikring.
Det kan variere fra selskap hva din forsikring dekker.

Finn din klinikk

Asker

Bodø
Avd. Sentrum

Bodø
Avd. Mørkved

Nordstrand

Sandnes

Sandvika

Ski

Skien

Strømmen

Trondheim
Kiropraktorgården

Trondheim
Moholt

Trondheim
Piren

Bestill Time

Asker

Bodø Sentrum

Bodø Mørkved

Sandnes

Strømmen

Sandvika

Ski

Nordstrand

Skien

Trondheim
Kiropraktorgården

Trondheim
Moholt

Trondheim
Piren