Bekkensmerter

Bekkensmerter oppleves rundt korsryggen eller rundt nedre del av magen. Smertene kan komme gradvis sekundært til nedsatt funksjon i korsryggen eller akutt ved traumer eller høy belastning med dårlig ergonomi.

Noen ganger kan smerten stråle ut til setet eller låret, men holder seg vanligvis over kneet, i motsetning til isjias. Mange ganger øker smerten med gange og reduseres når du sitter i motsetning til korsryggsmerter.

Kiropraktor forklarer med demo av ryggrad

Ved en første konsultasjon og undersøkelse er det viktig å finne ut hva som er årsaken til smertene. Her kan din beskrivelse av prosessen ofte bidra med viktige brikker i puslespillet. Smertene kan komme fra et betent SI-ledd (sakroiliakaledd) på høyre eller venstre side av korsbenet eller fra symfysen rundt nedre del av magen. Smertene kan komme fra indre organer som menstruasjonssmerter og endometriose hos kvinner eller prostataproblemer hos menn. Urinveisinfeksjoner og irritabel tarm kan gi et lignende smertebilde. Prolaps som følge av økt sekresjon av relaxin og/eller endret holdning gir ofte bekkenløsning.

En rekke ortopediske og nevrologiske tester og en kiropraktisk undersøkelse avgjør deretter om kiropraktoren kan hjelpe deg på stedet eller henvise deg videre til en annen helsepersonell for ytterligere undersøkelse.

Ved forstyrrelse i bevegelsesopplegget mellom korsryggen og hofteleddet behandler vi med kiropraktikk for å gjenopprette god funksjon. Knær og ankler påvirker også bevegelsesmønsteret vårt og kan bli gjenstand for behandling, spesielt hvis det er dokumentert tidligere skader.

Vi bestiller ofte noen timer litt oftere i starten for å få i gang helingsprosessen. Når akuttfasen er over involverer vi pasienten mer i egenomsorgen. Her kommuniserer vi først og fremst ergonomi. Elementer av strekk-, styrke- og stabiliseringsøvelser kan også inkluderes her.

Del gjerne dette

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.