Hoftesmerter

Hoftesmerter kan skyldes irritasjon i senefestene eller bursa på utsiden av øvre del av lårbenet som fører til smerter. Årsakene kan være slag, for mye friksjon, overbelastning eller feilbelastning.

Smerter fra bekkenledd eller korsrygg kan også oppfattes som hoftesmerter, og derfor er det viktig at disse områdene også undersøkes nøye ved problemer i hoftene.

Smerter i lysken er vanlig, spesielt hos idrettsutøvere. Den vanligste årsaken til smerter i lysken er forårsaket av overbelastning av musklene på innsiden av låret. Problemet er mest vanlig i idretter, spesielt idretter med høy intensitet som ishockey eller fotball. Men det kan også være plagsomt for langdistanseløpere, syklister og svømmere. Selv ved hofteartrose er smerter i lysken vanlig.

Kiropraktisk behandling fjerner den underliggende årsaken til ubehaget og skaper en mulighet for kroppen til å helbrede skaden. Kiropraktoren bruker en rekke ulike metoder og teknikker for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem og dermed øke balansen mellom musklene som jobber over hofteleddene.

Kiropraktor behandler pasient ved å løfte høyrebeinet

Del gjerne dette

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.