Håndsmerter

Smerter i hånden eller fingrene kan oppstå i håndleddet som ved karpaltunnelsyndrom. Her er det medianusnerven som påvirkes og nummenhet/prikking sprer seg til tommel, pekefinger, lang og en del av ringfingeren. Ulnarnerven kan komme i klem i håndleddet eller albuen og forårsake nummenhet/prikking i lillefingeren og en del av ringfingeren.

Terapeut undersøker pasientens arm

I begge tilfeller er det viktig å undersøke baksiden av nakke, skulder, albue og håndledd, da fastklemming kan forekomme begge steder, men gir samme symptombilde. Her kan kiropraktor ofte hjelpe dersom fastklemmingen kan relateres til et ledd- eller muskelproblem.

Noen ganger kan smerten komme fra en seneskjedeklemming ved bunnen av tuberkelen som i Morbus de Quervain. Triggerfinger er en annen vanlig tilstand som påvirker bøyesenene i fingrene og gjør det vanskelig å rette ut fingrene. I begge tilfeller kan kortisoninjeksjoner eller kirurgi vurderes.

Inflammatoriske smerter i hånden kan oppstå ved revmatiske problemer som revmatoid artritt og ved slitasjegikt, som ofte rammer tommelens base. Røntgen og blodprøver kan veilede videre behandling. Dersom hånden har vært utsatt for vold, må den røntgenfotograferes for å utelukke brudd.

Kiropraktor undersøker arm og hånd

Del gjerne dette

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.