Smerter hos Barn & Ungdom

Allerede som spedbarn kan det ha oppstått problemer i kroppen i forbindelse med fødsel. I førskoleårene er det stor utvikling av motorikk og barnet faller ofte fra lav høyde. I løpet av skoleårene blir barna mer stillesittende og økt bruk av smarttelefoner og lesebrett øker belastningen på skuldre og nakke. I tenårene er det mange unge som også har høy treningsbelastning. Spør gjerne din kiropraktor hvordan vi kan hjelpe.

Barn som sykler med resten av familien ute i naturen

Spedbarn

Under fødsel kan det oppstå store påkjenninger som påvirker kroppen til det nyfødte barnet. Vi er bygget for å tåle dette enorme presset, men i noen tilfeller kan belastningen bli for stor. Hos barn som har ligget i seteleie, har blitt forløst ved hjelp av sugekopp eller tang, og de som har hatt svært trang mage under svangerskapet, kan det oppstå spenninger i muskel- og skjelettsystemet.

Vanlige årsaker til at foreldre tar med seg spedbarn (0-1 år) til kiropraktor er:

Førskolebarn

I løpet av disse årene skjer det mye i kroppen på kort tid. Barna lærer å gå og løpe, noe som betyr at mange faller fra lav høyde, men utvikler også finmotorikken. Vi ser at bruken av smarttelefoner og lesebrett kryper stadig lenger nedover i tidene og dette påvirker også barnas muskel- og beinhelse.

Vanlige årsaker til at vi ser førskolebarn på klinikken er:

Skolebarn

Nå må barna begynne å tilpasse seg en litt roligere hverdag livet med flere sitte ved skolebenken . Det er da viktig at barna sitter riktig og får pauser for å bevege seg. De bør ha en god ryggsekk for å få mest mulig jevn belastning på ryggen. Stadig flere barn får ansvar for et nettbrett eller en bærbar PC som må ha med seg i sekken til og fra skolen hver dag. Det skjer mye i løpet av disse årene, kroppen vokser raskt i batcher, stresset øker og smarttelefoner og nettbrett tar stadig mer tid. De beveger seg også mindre og mindre på fritiden.

De fleste skolebarn som søker hjelp hos oss kommer av følgende årsaker:

Ungdom

Her er det stor forskjell fra ungdom til ungdom . Noen sitter stille mange timer om dagen foran ulike typer skjermer, fjernsyn, smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner. Andre er ekstreme i den andre retningen og øker treningsmengden enormt. Her er det viktig å ikke ha for høy intensitet på trening i perioder du vokser mye, som for eksempel på slutten av sommeren. Hormonelle endringer påvirker også barnet og alle disse ulike situasjonene kan føre til muskel- og skjelettplager.

Vanlige årsaker til at vi ser ungdom på klinikken er:

Del gjerne dette

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.