Smerter under graviditet

Besøk hos registrert kiropraktor bestående av konsultasjon, undersøkelse og behandling og råd om egenomsorg.

Kiropraktisk behandling kan være en utmerket måte å lette graviditeten på. Likeledes kan mange problemer etter fødsel lindres eller avhjelpes med kiropraktisk behandling for både mor og barn.

Du kan gå til kiropraktor både ung og gammel, alle har ryggrad uansett alder. Vi velger en trygg og utprøvd behandlingsmetode som er tilpasset pasientens forutsetninger. Kiropraktikk står for sikker og effektiv omsorg uten øvre eller nedre aldersgrenser.

Kiropraktor utfører behandling på en gravid pasient

Under et svangerskap får mange diagnosen «bekkenløsning». Det kan like gjerne være et gammelt ryggproblem som gjør seg gjeldende når kroppens hormonelle og fysiske forhold endres. Dette kan tilrettelegges gjennom hele svangerskapet ved hjelp av kiropraktisk behandling. Flertallet av de gravide pasientene vi ser kommer jevnlig inn i løpet av svangerskapet fordi slike store mekaniske forandringer skjer i kroppen over relativt kort tid. En ekte eggløsning er ikke skadelig, men bør skje kort tid før fødsel, noe som er helt normalt.

Etter fødsel vil det ofte være mye ugunstige løft og dårlig ergonomi. Dette resulterer ofte i problemer med rygg og nakke, som kunne avhjelpes med kiropraktikk. Selv babyen din kan få problemer etter en fødsel.

Vanlige årsaker til at foreldre tar med seg spedbarn (0-1 år) til kiropraktor er:

Svangerskapet

Under svangerskapet skjer det store forandringer med kroppen på kort tid. En sunn graviditet er avhengig av et velfungerende bekken og en ryggsøyle i balanse i denne perioden.

Når ryggsøylen må tilpasse seg at magen vokser skjer det mange forandringer i strukturen. Det blir en større belastning på de nederste leddene i korsryggen og på bekkenleddene i forbindelse med vektøkningen, svaien i korsryggen blir større, og man får en større krumning i brystryggen. Dette er en naturlig del av graviditeten og kroppen er bygd for å tilpasse seg. Skulle det oppstå en feilfunksjon i ett eller flere av leddene, reduseres kroppens evne til å tilpasse seg omgivelsene.

De vanligste plager som gravide oppsøker hjelp hos oss for er:

I Eureka Kiropraktikk har vi også mange pasienter som ønsker å forebygge svangerskapsplager og oppsøker oss for å ha så velfungerende bekken og ryggsøyle som mulig i forkant av fødselen..

Bekkenrelaterte plager

Bekkenet består av 3 bevegelig bekkenledd og et halebein. Sammen danner de en ring. Bekkenet er grunnmuren for resten av ryggsøylen og optimal funksjon i bekkenet er meget viktig. Det er mye forvirrende informasjon rundt bekkenlåsning og bekkeløsning.

Det vi vet er at bekkenplager under svangerskapet kan ha andre årsaker som ligner bekkenløsning. Korrekt diagnose, behandling, råd og veiledning er viktig for et godt resultat.

Kiropraktor som behandler en gravid pasient ved å ta på magen

Bekkenløsning

Bekkenløsning skyldes hormonforandringer under svangerskapet som gjør at leddbånd i bekkenet blir overrørlig eller elastisk. Man ser ofte en forverring ved gang/ aktivitet og en lindring ved å holde seg i ro. Dette kan være ubehagelig og smertefullt og ofte hører man at det er lite å gjøre med bekkenløsning. Med kiropraktisk behandling av bekkenløsning kan man optimalisere funksjonen i de nærliggende ledd og muskler, slik at bekkenet avlastes så mye som mulig.

Bekkenlåsning

Bekkenlåsning skyldes en feilfunksjon eller låsning i et eller flere av bekkenleddene. Når et bekkenledd er låst må de andre jobbe overtid. Både for mye og for lite bevegelse kan gi irritasjon på nerver, smerter, muskelspenninger og feilbelastninger. Livmoren er også forankret i bekkenet ved hjelp av leddbånd. Balanse i bekkenet er viktig for balanse i livmoren.

Del gjerne dette

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.