Prolaps

Har jeg prolaps?

Hvor lang tid tar det å bli frisk av prolaps? Kan man bli kvitt prolaps? Disse spørsmålene har de fleste pasienter med prolaps.

Først og fremst må det sies at graden av smerte og hvor stor begrensning prolapsen medfører for den enkelte pasient, varierer mye. Faktorer som fysisk/psykisk helse, sosial status, arbeidsstilling/daglig fysisk påkjenning er med på å lage store individuelle forskjeller på opplevelsen av selve sykdomsforløpet.

Illustrasjon ryggvirvler prolaps

Blir jeg frisk?

Prognosen er god, og prolaps er slettes ikke ensbetydende med hverken å bli livsvarig ryggpasient eller ufør.

Det stilles imidlertid noen krav til pasienten for å kunne forvente rask bedring.

Kom tidlig til utredning hos fagpersonell som kjenner til problemet. Her kan frykten for smerte avdramatiseres samtidig som du tidlig i forløpet kan veiledes i riktig trening.

Kan jeg bevege meg?

Angst for å bevege seg er vanlig hos pasienter med prolaps da smertene kan oppleves som svært intense.

Frykten for å gjøre for mye eller bevege seg galt er naturlig i den akutte fasen. Det er vår oppgave som terapeuter å trygge pasienten.

Kiropraktisk undersøkelse femoralisnerven

Trenger jeg behandling?

Mange pasienter har god hjelp av behandling av ledd og muskler rundt prolapsen, men viktigst er det å komme i gang med styrketrening, og den bør vare livet ut.

Som du kanskje forstår er ikke prolapsen like skummel for oss fagpersonell. Så, hvis du spør deg selv: “har jeg prolaps?” så er det helt klart på tide å bli undersøkt av fagpersonell. Vi vet hvordan man diagnostiserer prolaps i tillegg til at vi vet mye om både hva som kan forebygge prolaps og hva som må til når prolapsen er et faktum.

Ønsker du å finne ut mer om din rygghelse, møter du høyt kvalifisert fagpersonell i alle Eurekaklinikkene. Vi er her for deg, for vi vet at KROPPEN DIN KAN !

Del gjerne dette

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.