TRYKKBØLGE-BEHANDLING

ESWT (Extracorporal Shock Wave Therapy)

Hvor og når sjokkbølgeterapi brukes

De delene av kroppen som vi behandler er skuldre, albuer, hofter, knær og føtter. I disse områdene behandles langvarige sene- og muskelproblemer, samt kalkvekster eller kalkavleiringer i sene/muskel. Vanlige diagnoser som effektivt behandles med sjokkbølger er:

Slik fungerer det

Fra en kompressor genereres såkalt pneumatisk energi, som overføres via en løpende ball til en dyse/applikator som genererer sjokkbølger ned i den skadde personen.

Sjokkbølgebehandlingen stimulerer kroppens helbredelsessystem og vitenskapelige studier har blant annet vist følgende effekter av sjokkbølgebehandling:

Pasient får trykkbølgebehandling av terapeut

Behandlingen

Undersøkelse og behandling utføres alltid av kiropraktor med 5-årig universitetsutdanning

En typisk behandling varer 5–10 minutter når 1000-5000 trykkbølger påføres behandlingsområdet. Behandlingen gjentas med 5-7 dagers mellomrom og totalt 5-8 behandlinger er vanligvis nok for å gi varige og tilfredsstillende resultater. Behandlingen kan gjøre vondt og noen vil være ømme i 24-48 timer etter behandlingen. Du kan også få et blåmerke på det behandlede området. Du bør avstå fra aktiviteter som belaster behandlingsområdet de neste 48 timene etter behandlingen.

Hvilke resultater kan forventes?

Sjokkbølgebehandling er en vellykket og effektiv metode og opptil 80-90 % blir hjulpet av behandlingen, avhengig av diagnosen. Metoden er mest effektiv ved kroniske tilstander hvor ofte andre metoder ikke har klart å oppnå forventet resultat.

Når bør du ikke behandles med sjokkbølger?

FINN KLINIKK & BESTILL TIME

For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.