STRESS OG PSYKOSOMATISK TERAPI

Stress kan sette seg i kroppen og påvirke livet ditt på mange forskjellige måter. Å avdekke hvor i kroppen du lagrer traumer og stress, og få hjelp med å håndtere dette, kan hjelpe deg til en bedre hverdag. 

Stress og psykosomatisk terapi kan tilnærmes på ulike måter, og tre vanlig brukte metoder er TRE (Tension and Trauma Releasing Exercises), kraniosakral terapi og akupunktur. Disse tre metodene fokuserer på ulike aspekter av kropp-sinn-forbindelsen og kan gi effektiv lindring for stressrelaterte symptomer.

   

   1. Tension and Trauma Releasing Exercises (TRE): Utviklet av Dr. David Berceli, er TRE en serie øvelser som aktiverer kroppens naturlige risting eller skjelving respons, frigjør spenning og traumer lagret i musklene. Denne metoden kan være spesielt nyttig for å håndtere de psykosomatiske aspektene av stress, da den tillater frigjøring av emosjonelle og energiske blokkeringer.

   1. Kraniosakral terapi: Ved å fokusere på kraniosakralsystemet, som inkluderer membranene og væsken som omgir hjernen og ryggmargen, kan kraniosakral terapi bidra til å håndtere de fysiske manifestasjonene av stress. Denne milde tilnærmingen har som mål å gjenopprette balansen i kroppen, og håndtere både fysisk spenning og de tilhørende emosjonelle og psykologiske aspektene.

   1. Akupunktur: Akupunktur kan være gunstig for stress og psykosomatisk terapi, da det målretter spesifikke punkter langs energimeridianer i kroppen. Ved å stimulere disse punktene, har akupunktur som mål å gjenopprette energiflyten, lindre fysiske symptomer og redusere stress og fremme avslapning.

  Å kombinere disse tre tilnærmingene kan gi en omfattende terapiopplevelse som håndterer både de fysiske og psykologiske aspektene av stress. Det er viktig å jobbe med kvalifiserte utøvere i hvert respektive felt for å sikre personlig og effektiv behandling.

  Behandlingen tilbys hos Daria Filipowicz ved Eureka Kiropraktikk Ski. 

  Stress ned

  FINN KLINIKK & BESTILL TIME

  For timebestilling boker du enkelt online her. For hastetimer, kontakt din nærmeste klinikk.

  Alle behandlinger må avbestilles senest 24 timer før bestilt tid, ellers belastes full.